یکی از مهم ترین موضوعات در زمان خرید و اجاره تاور کرین، مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین است. برای مونتاژ تاور کرین باید به برخی فاکتورها دقت کرد. فاکتورهایی مانند قدرت باربرداری تاور کرین، قدرت کانور گردشی آن، قدرت حرکت کلی دستگاه، قدرت مانور دستگاه و قدرت ارتفاع گیری دستگاه بسیار مهم هستند و در زمان مونتاژ و دمونتاژ دستگاه باید به آن ها بسیار توجه کرد. علاوه بر این ها در زمان مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین باید به اجزا و قطعات آن نیز بسیار توجه داشت.
هنگام مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین باید تمام مراحل با دقت و محافظت ایمنی کامل انجام شود و باید دستورات محافظت و ایمنی به طور کامل رعایت شود و اگر تمام مراحل با دقت و ایمنی انجام نشود، ممکن است باعث بروز حوادث و عواقبی شود و این یکی از دلایل عمده تلفات تاور کرین ها است.
پروژه امیر آبادیان تاورکرین H30/30
ورود جرثقیل ۲۰۰ تن فلاپ دار
تاور كرين MD265 potain پتن ۱۲ تن با ۶۵ متر بازو
تاور كرين H30/30 potain پتن ۱۲ تن با ۶۰ متر. بازو
تاور كرين FO/23 potain
تاورکرین LIBHERR LC45
مواردی که قبل از مونتاژ تاور کرین باید به آن ها توجه کرد:
- بهره گیری از نیروهای ماهر که با اجزا و مدل تاور کرین آشنایی داشته باشند.
- هنگام مونتاژ تاور کرین، سرعت باد و شرایط جوی مهم است. حداکثر سرعت باد هنگام مونتاژ تاور کرین، 36 کیلومتر بر ساعت باشد.
- قبل از مونتاژ تاور کرین باید به ارتفاع دکل، طول فلش مورد نیاز، ساختمان ها و برج های مجاور، سیم های انتقال برق، تداخل شعاع عملیات با تاور کرین های مجاور توجه کرد.
- بهتر است که مونتاژ تاور کرین در روزهای تعطیل و کم تردد انجام شود.
- باید تا شعاع حداقل 20 متری تاور کرین، نوار خطر گذاشته شود و کسی بدون هماهنگی در این منطقه تردد نکند.
- قبل از شروع به مونتاژ، قطعات باید با دقت بازرسی شوند، سکشن ها باید فابریک بوده و توسط یک کارخانه تولید شده باشند. به طور مثال، نباید سکشن های ایرانی، چینی و فرانسوی بر روی یک دکل نصب شوند زیرا در ابعاد تفاوت داشته و هرچند این تفاوت ها نیز جزیی باشند اما مشکلات زیادی را ایجاد می کنند.
- سازه بالاست های پایه و توده های وزنی باید مطابق با مشخصات فنی دفترچه مونتاژ از جنس فلز، بتن یا مواد سیمانی باشند که در این حالت آن ها باید در یک جعبه فلزی دربسته قرار گیرند.
- ریل ها و سایر عناصر باید طبق مقررات تولید کننده نصب شوند، چفت و بست ریل ها باید متناسب با مصالح سازه ای باشند که از آن ها پشتیبانی می کند.
- شیب بین اتصالات ریلی باید حداکثر 2 میلی متر باشد.
- جداسازی اتصالات ریلی، با توجه به محاسبه انبساط ریلی تعیین می شود.
- تراز عرضی کف هر ریل، با توجه به سطح تراز افقی باید حداکثر 1000/3 باشد.
- سطح صاف سر هر ریل، باید متناسب با سطح تقارن همان محور باشد.
- تاور کرین چرخشی باید وسایل کافی برای جلوگیری از هرگونه حرکت در باد داراباشند.
مراحل مونتاژ تاور کرین
1- نصب پایه تاور کرین
یکی از مهم ترین مراحل نصب تاور کرین، نصب پایه و مونتاژ آن به فونداسیون است. پایه تاور کرین، مهم ترین بخش آن نیز محسوب می شود. چگونگی نصب پایه تاور کرین، نسبت به درخواست مشتری و همچنین پروژه مورد نظر ممکن است، متفاوت باشد.
می توان پایه تاور کرین را به صورت ثابت، متحرک یا بر روی کالسکه آن، نصب کرد. در روش ثابت، پایه را به صورت ثابت بر روی فونداسیون بتنی ساختمان نصب می کنند. در روش دیگر، اگر پروژه به صورتی باشد که نیاز به جابجایی تاور کرین در حین انجام کار باشد، پایه را بر روی ریل متحرک نصب می کنند. در روش آخر، ابتدا پایه را روی کالسکه تاور کرین نصب کرده و بعد کالسکه را به وسیله وزنه های بتنی در جای خود ثابت نگه می دارند.
2- نصب سکشن اصلی تاور کرین
در این مرحله، سکشن اصلی یا سکشن مادر را به پایه وصل می کنند. دلیل نامگذاری این سکشن این است که، این سکشن از دیگر سکشن های استفاده شده، بزرگتر و قوی تر است. وصل کردن سکشن اصلی به پایه به کمک جرثقیل متحرک و به وسیله پین یا پیچ انجام می شود.
در این مرحله، درجه انحراف عمودی تاور کرین کنترل می شود، اگر این کنترل انجام نشود، انتهای تاور کرین کج خواهد شد. بعد از این کار، افزودن سکشن ها تا رسیدن ارتفاع تاور کرین به میزان مورد نظر ادامه پیدا خواهد کرد.
3- نصب گردان و کله قندی تاور کرین
پس از رسیدن تاور کرین به ارتفاع مورد نظر، باید گردان تاور کرین نصب شود. گردان معمولاً سنگین ترین قطعه در تاور کرین است و از دو تکه تشکیل شده است. قطعه ثابتی که باید قبل از مونتاژ گردان نصب گردد، زیرگردان نامیده می شود.
پس از نصب گردان و زیرگردان، کله قندی را به وسیله 4 پین به گردان نصب می کنند.
4- نصب بازوی تعادل یا کن فلش
بازوی تعادل یا کن فلش، قطعه ایی است که به وسیله پین به گردان متصل می شود. پس از نصب کن فلش، کابل ها و بازوهای مهاری به کله قندی متصل می شوند.
پس از مونتاژ تمامی قطعات، وزنه های بتنی بر روی کن فلش نصب می شوند.
5- نصب بازوی عامل یا فلش
فلش نیز مانند کن فلش به گردان متصل می گردد. بعد از آن، کابل های مهاری فلش به کله قندی تاور کرین، وصل می شوند. بازوی عامل یا فلش از تکه های مختلفی تشکیل شده است که قبل از نصب روی گردان به هم متصل می شوند سپس با جرثقیل به بالا برده می شود و به صورت یکجا بر روی گردان متصل می شود. وظیفه این بازو در اصل باربرداری است.
بعد از اتمام تمامی این مراحل، مونتاژ کردن تاور کرین به اتمام می رسد و فقط قطعات جانبی آن مانند شاریوت و تابلو برق نصب و راه اندازی می شود.
دمونتاژ تاور کرین:
برای دمونتاژ تاور کرین ابتدا باید پرسنل مناسبی برای این کار انتخاب کرد، پرسنلی که کار دمونتاژ تاور کرین را انجام می دهند باید نکات ایمنی و شرایط مربوط را به طور کامل بلد باشند.
اولین کاری که در دمونتاژ تاورکرین انجام می شود، پیاده کردن سکشن های تاور کرین با استفاده از جرثقیل کمکی است.
سپس باید با استفاده از کابل بالابر تاور کرین، پاس ایجاد شود و این کار اجازه می دهد تا بالاست های هوایی برداشته شوند. سپس کابل های بالابر و کوپه برداشته می شوند، تا تیر از این عناصر رها شود. بعد از آن پاس هایی با کابل بلندکننده بین تیر و برج متحرک ساخته می شوند.
سپس به یک جرثقیل کمکی نیاز است تا قلم را در نقاطی که تعادل این قطعه را مجاز می کند، قفل کند، این کار، کشش ناشی از اثر وزن را کمی آزاد می کند.
بعد از آن با بلند کردن تاور کرین باید تنش را کاهش داد و بعد بالاست با توجه به طول قلم برداشته شود. پس از برداشتن برجک در قسمت فوقانی، پیچ های اتصال بخش ها برداشته می شوند و این قطعه آماده است تا آن را به روی زمین انتقال دهند.
در مرحله بعد، داربست و پمپ هیدرولیک باید از میانه دستگاه خارج شوند، سپس قسمت صندلی یا کابین باید برداشته شود، پیچ ها باید برداشته شوند و به زمین منتقل شوند. بعد از آن می توان بخش های مختلف تاور کرین را با توجه به نیاز و ظرفیت مورد نیاز در آن لحظه، حذف کرد. سپس وزنه های پایه برداشته می شوند.
در انتها، اتصالی از روی زمین ساخته میشود که معمولاً در یک طرف سازه تاور کرین قرار دارد، سپس ارزیابی کار انجام می شود و در نهایت گزارشی برای این کار تهیه می شود.
مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین توسط شرکت یگانه کرین
کار مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین بسیار کار حساس، دشوار و تخصصی است و برای این کار نیاز به افراد آموزش دیده، متخصص و کارشناس است.
کار مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین را باید به یک شرکت باتجربه و کاردان سپرد، شرکت یگانه کرین یکی از شرکت های با سابقه در امر مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین است،
شرکت یگانه کرین دارای افراد متخصص، مجرب و آموزش دیده در زمینه مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین است. تجربه و مهارت متخصصین و پرسنل شرکت یگانه کرین، تاثیرات زیادی در انجام درست مراحل دارد و از بروز صدمات و حوادث احتمالی جلوگیری می کند، همچنین کارشناسان این شرکت، مراحل مونتاژ و دمونتاژ تاور کرین را به طور کامل و بسیار دقیق و با قیمت بسیار مناسب انجام می دهند.
شرکت یگانه کرین دارای بیش از 20 سال سابقه در زمینه تامین تجهیزات کارگاهی در پروژه های ساخت و ساز، خدمات مرتبط با تاور کرین از جمله مونتاژ و دمونتاژ آن، خدمات مرتبط با آسانسورهای کارگاهی و بچینگ پلانت است.
قیمت مونتاژ تاور کرین به شرایط زیادی و از جمله مراحل نصب آن و همچنین دوری و نزدیکی محل نصب، بستگی دارد.
شرکت یگانه کرین، مونتاژ و دمونتاژ انواع تاور کرین ها را با قیمتی بسیار مناسب برای مالکان و کارفرمایان عزیز انجام می دهد، همچنین کارشناسان این شرکت تمام مراحل را با دقت بسیار زیادی انجام می دهند و ایمنی تاور کرین را نیز تضمین کرده و شرایط استفاده از آن را فراهم می کنند.
شرکت یگانه کرین، بستری مناسب و آسان را برای ارتباط کارشناسان خود با کارفرمایان و پیمانکاران فراهم نموده است، برای مشاوره و استعلام قیمت ها کافیست با این شرکت تماس بگیرید.
منابع:
https://www.gruasyaparejos.com/en/tower-crane/tower-crane-installation/
https://www.assemblyspecialty.com/osha/sections-1403-1406-assembly-and-disassembly/
دستگاه بعد از ۵ سال کارکرد قبل از دمونتاژ کردن