یکی از پرکاربردترین مصالح برای ساخت سازه ها در اندازه ها و شکل های مختلف، بتن است. دیگر راه تولید بتن در محل احداث سازه ها، بچینگ است. بسیاری از کارفرمایان و پیمانکاران در پروژه های بزرگ ساخت و ساز مانند سد سازی، پل سازی، برج سازی و … برای تهیه بتن مورد استفاده خود از این روش استفاده می کنند. در ادامه این مقاله در مورد بچینگ چیست ، توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم کرد.
برای خرید تاور کرین و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
بچینگ چیست؟
بچینگ پلانت بتن که به اختصار بچ پلانت یا بچینگ پلانت نیز نامیده می شود، نوعی تجهیزات کاربردی ساختمانی است که به ویژه برای ترکیب سنگدانه های درشت، ماسه، سیمان و سایر مواد افزودنی ها برای تولید بتن همگن استفاده می شود. گاهی اوقات موادی مانند GGBS، خاکستر بادی یا میکرو سیلیس برای اصلاح ویژگی های محصول نهایی نیز اضافه می شود.
مخلوط نهایی را می توان به طور گسترده برای ساخت آسمان خراش ها، پیاده روها، پل ها، خانه ها، بزرگراه ها، فرودگاه ها و … استفاده کرد.
ظرفیت بچینگ پلانت از 25 مترمکعب در ساعت تا 240 مترمکعب در ساعت متغیر است که تا حد زیادی به نوع کارخانه بچینگ بتن و طراحی پلانت بچینگ بتن بستگی دارد. به عنوان مثال، اندازه بچینگ پلانت ثابت معمولا بزرگتر از نمونه های متحرک آن است.
بچینگ بتن را می توان با بچینگ وزنی یا حجمی به دست آورد.
تعمیر تاورکرین خود را به یگانه کرین بسپارید.
هدف از بچینگ پلانت:
- بتن با کیفیت بهتر تولید می شود.
- حذف فضای ذخیره سازی مواد اولیه در محل
- از هدر رفتن مواد اولیه جلوگیری می شود.
بچینگ پلانت بتن، نوعی دستگاه ترکیبی است که عمدتا از ساختار اصلی دستگاه، میکسر، سیلو، نوار نقاله پیچ، نوار نقاله، سیستم توزین، سیستم تامین مایعات، سیستم تامین گاز، سیستم کنترل الکتریکی، دستگاه حذف گرد و غبار، ایستگاه بچینگ و … تشکیل شده است. علیرغم تفاوت در اندازه بچینگ پلانت ثابت و متحرک، هر دو اصل کار یکسانی دارند.
برای خرید آسانسور کارگاهی و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید
اجزای بچینگ پلانت:
یک بچینگ می تواند قطعات و لوازم جانبی مختلفی داشته باشد، از جمله:
- میکسرها: میکسر، مرکز بچینگ پلانت بتن است.
- پخش کننده های سیمان
- بالابر شعاعی
- سیلوی شن و ماسه
- سیلوی سیمان
- هیتر
- چیلر
- کنترل های دستی دستگاه
- گرد و غبار گیر (برای به حداقل رساندن آلودگی محیط زیست)
برای اینورترکردن تاورکرین و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
انواع میکسر بچینگ:
سه نوع میکسر بچینگ وجود دارد:
- میکسر خم شونده یا شیبدار: نسخه پیچیده تر این میکسر، میکسر تخم مرغی شکل چهار ضلعی است که 30 تا 60 دور در دقیقه را انجام می دهد.
- یک میکسر دو محوره: میکسر دو محوره می تواند مخلوطی یکنواخت از بتن و خروجی زیاد را تضمین کند، در حالی که میکسر شیبدار، مخلوط ثابتی را با کار و هزینه نگهداری بسیار کمتر ارائه می دهد.
- میکسر بتن تغاری
انواع بچینگ پلانت بتن:
کارخانه مخلوط ترانزیت/ بچینگ پلانت بتن خشک:
کارخانه مخلوط ترانزیت از ترازوهای دستی یا دیجیتالی برای جمع آوری و وزن دهی سیمان استفاده می کند. همچنین می توان آب را به طور جداگانه وزن کرد یا اندازه گیری کرد و پس از توزین در مخلوط کن ترانزیت ریخته می شود و به محل حمل می شود. تمام مواد در طول حمل و نقل به محل ساخت و ساز مخلوط می شوند. آب یا به محل یا در طول حمل و نقل با تکیه بر وضعیت کارخانه یا سایت اضافه می شود.
برای اورهال تاورکرین و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
کارخانه مخلوط مرکزی/ بچینگ بتن خیس:
مخلوط مرکزی به همه مواد همراه با آب نیاز دارد، مواد در یک مخلوط کن واقع در یک مکان مرکزی در داخل کارخانه مخلوط می شوند. پس از فرآیند اختلاط، بتن در کامیونی ریخته می شود که به محل تحویل می شود. کامیون باید به سرعت انتقال یابد تا بتن یخ نزند.
بچینگ پلانت ثابت بتن:
کارخانه های بچینگ بتن پایدار، ثابت هستند و در فاصله زیادی از محل ساخت و ساز قرار دارند. بتن با استفاده از کامیون به محل ساخت و ساز منتقل می شود. راه اندازی بچینگ پلانت های ثابت بتن، راحت است و ابعاد آن ها بزرگتر از بچینگ پلانت های متحرک است. این بچینگ ها بسیار مفید هستند و بتن باکیفیت تولید می کنند ولی باید مراقب بود که کامیون در زمان مورد نظر به محل مورد نظر برسد. در غیر این صورت، بتن شروع به یخ زدن می کند، با توجه به این واقعیت، بتن تحتانی را می توان توزیع کرد. از بچینگ پلانت ثابت معمولا برای پروژه های صنعتی با دهانه زیاد و تقاضای زیاد برای بتن مورد استفاده قرار می گیرد.
بچینگ پلانت بتن متحرک:
گاهی اوقات کارخانه بچینگ بتن ثابت در فاصله ایی قرار می گیرد که قیمت حمل و نقل بتن افزایش می یابد و در نتیجه مقرون به صرفه نیست. در چنین شرایطی، بچینگ پلانت های متحرک بتن با مدل های ذخیره سازی فیزیکی، توزین، اختلاط و تخلیه بسیار ایده آل هستند. پس از راه اندازی دستگاه، پیمانکار می تواند تولید بتن را مطابق با نیاز شغلی اصلاح کند. پس از اتمام ساخت، این دستگاه به مکان دیگری منتقل می شود.
برای اجاره آسانسور کارگاهی و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
مزایا و معایب بچینگ پلانت:
مزایای بچینگ پلانت:
- یک بچینگ پلانت متمرکز بتن می تواند فضای بزرگی را پوشش دهد.
- این دستگاه ها در مناطقی برای مصارف صنعتی واقع شده اند و کامیون های عرضه کننده می توانند به مناطق مسکونی یا داخل شهرها خدمات رسانی کنند.
- با استفاده از بچینگ، بتن با کیفیت بهتر تولید می شود.
- حذف فضای ذخیره سازی مواد اولیه در محل
- حذف اجاره دستگاه و ماشین آلات
- از هدر رفتن مواد اولیه جلوگیری می شود
- کارگران مرتبط با تولید بتن حذف می شوند
- زمان مورد نیاز بسیار کاهش پیدا می کند
- آلودگی صوتی و گرد و غبار در سایت کاهش پیدا می کند
معایب بچینگ:
- مواد از دستگاه مرکزی و مخلوط کردن در آن دستگاه آغاز می شود، بنابراین زمان حمل بتن در مسافت های طولانی بسیار مهم است.
- زمان بین اختلاط و عمل آوری بتن، محدود و 210 دقیقه است.
جهت اطلاع از سرویس نگهداری ماهانه و سالانه تاور کرین تماس بگیرید.
سخن آخر در مورد بچینگ چیست :
بچینگ پلانت بتن، نوعی تجهیزات کاربردی ساختمانی است که به ویژه برای ترکیب سنگدانه های درشت، ماسه، سیمان و سایر مواد افزودنی برای تولید بتن همگن استفاده می شود
یک بچینگ می تواند قطعات و لوازم جانبی مختلفی داشته باشد، از جمله: میکسرها، پخش کننده های سیمان، بالابر شعاعی، سیلوی شن و ماسه و … .
سه نوع میکسر بچینگ وجود دارد: میکسر خم شونده یا شیبدار، میکسر دو محوره و میکسر بتن تغاری.
انواع بچینگ پلانت بتن شامل موارد زیر است: بچینگ پلانت بتن خشک، بچینگ بتن خیس، بچینگ پلانت ثابت بتن و بچینگ پلانت بتن متحرک.