بارگیری سنگ های سخت و صخره ای همواره در پروژه های عمرانی عظیم دغدغه آور و چالش و برانگیز است. برای حمل خاک و سنگ های نرم می توان از دستگاه های مختلفی چون بیل مکانیکی استفاده کرد اما تنها نوع خاصی از دستگاه های بیل مکانیکی قادر به جابجایی سنگ های سخت هستند که شاول نام دارند. این دستگاه در واقع نوعی بیل مکانیکی است که در محل پروژه به صورت ثابت فیکس می شود و از آن برای بارگیری سنگ های سخت و همچنین خاک های نرم استفاده می شود.
برای خرید تاور کرین و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
شاول چیست
کاربرد اصلی شاول در معادن روباز می باشد. از این دستگاه می توان همچنین برای بارگیری سنگ ها در اختلاف ارتفاعات بالاتر از سطح این دستگاه نیز استفاده کرد چرا که دارای دکل بلندی می باشد. این دستگاه در عملیات استخراج معدن به عنوان یکی از دستگاه های کلیدی شناخته می شود و کاربرد وسیعی در حفاری و انتقال مواد معدنی دارد. در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر در مورد این دستگاه گفتگو کنیم بنابراین همراه ما باشید.
با دستگاه شاول آشنا شوید
شاول همانطور که گفته شد یک عضو مهم از خانواده بیل مکانیکی ها می باشد که کاربرد اصلی آن جابجایی و انتقال سنگ های معدنی سخت و البته خاک های نرم می باشد. این دستگاه قادر به کندن سطح زمین بوده و می تواند به واسطه دکل مرتفع خود سنگ های سخت را در ارتفاع بالاتر نیز حمل و جابجا نماید. فرآیند انتقال سنگ ها توسط بیل شاول صورت می پذیرد که به کمک یک کابل باز و بسته می شود.
تعمیر تاورکرین خود را به یگانه کرین بسپارید.
شاول ها انواع مختلفی دارند. آن ها می توانند از نوع شاول استاندارد، این دستگاه دکل بلند و بار کننده های زغالی باشند. بهره مندی از جک هیدرولیکی و مکانیکی و حرکت این دستگاه با استفاده از چرخ های زنجیری از مولفه های مهمی می باشد که می توان در مورد این دستگاه اذعان داشت. این دستگاه اساسا دارای بخش های مهمی چون شاسی اصلی، شاسی متحرک و تجهیزات بارگیری می باشد که در فرآیند حفاری و حمل بار نقش مهمی ایفا می کنند.
آشنایی با شاول استاندارد
از این نوع شاول برای حفاری در سطوح کم عمق استفاده می شود. در واقع می توان باطله ها را با این نوع دستگاه بارگیری و جا به جا نمود. ظرفیت شاول استاندارد در حدود 7 تا 40 متر مکعب می باشد.
آشنایی با شاول دکل بلند
این نوع شاول ها دارای دکل بلندی هستند اما جام آن ها نیز ظرفیت کمتری دارد. صندوقچه جام این دستگاه ها 25 درصد کوچکتر از شاول های معمولی است و دکل آن ها نیز حدود 35 درصد ارتفاع بیشتری دارد. طبیعی است که حمل بار در ارتفاعات بالا توان پوشش دهی ظرفیت کمتری را داشته باشد.
آشنایی با شاول بار کننده زغالی
این نوع شاول ها دارای صندوقچه جام بزرگتری هستند. صندوقچه آن ها حدود 75 درصد بزرگتر از دستگاه های عادی است. این ظرفیت گاهی اوقات به 100 متر مکعب هم می رسد و در پروژه های سنگین کاربرد دارد.
انجام حفاری به کمک شاول چگونه است؟
این دستگاه را معمولا به عنوان دستگاه ثابتی در پروژه می شناسند که در محل مناسبی در همان ابتدا نصب می شود. این دستگاه می تواند در مسیرهای کوتاه در مکان پروژه تردد داشته باشد. شاول شامل ارابه، شاسی ثابت، شاسی متحرک، دکل، بازوی جام و صندوقچه جام می شود که هر کدام از بخش ها وظیفه مربوط به خود را اجرا می کنند.
برای اینورترکردن تاورکرین و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
در واقع فرآیند حفاری توسط این دستگاه بدین گونه است که دهانه دستگاه با نزدیک شدن به سطح زمین اقدام به کندن سطح نموده و سنگ های حفاری شده درون بیل دستگاه شاول قرار می گیرند. سیستم نفوذ در سینه کار از سیستم های مهمی است که می تواند نیروی محرکه برای حفاری را تامین کند. سنگ های سخت و خاک های نرم به کمک این سیستم حفاری می شوند.
برای اورهال تاورکرین و دریافت مشاوره با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
این دستگاه همچنین دارای سیستم بالابر می باشد که نیروی محرکه اصلی برای بالا بردن دکل و بیل را فراهم می کند. بیل شاول به کمک یک کابل باز و بسته می شود. سپس این دستگاه با حرکت به موقعیتی دیگر که معمولا موقعیت کامیون حمل بار است سنگ های حفاری شده را تخلیه می کند. این دستگاه با قدرت چرخش 360 درجه خود می تواند فرآیند جابجایی مواد معدنی را آسان تر نماید.
این سیستم در واقع سیستم حرکت دورانی نام دارد که در کنار سیستم حرکت انتقالی منجر به تسهیل فرآیند حفاری خواهد شد.
دستگاه شاول با نیروی مکانیکی و هیدرولیکی
شاول های قدیمی تر معمولا با نیروی محرکه مکانیکی فعالیت می کنند. این در حالی است که دستگاه های جدید و امروزی دارای جک هیدرولیکی بوده و قادر اند با نیروی هیدرولیکی فعالیت کنند. این نوع دستگاه های امروزی قادر اند بار را از بالا به پایین و پایین به بالا حرکت دهند چرا که دارای نیروی محرکه قدرتمند تری بوده و البته دکل مرتفع تری نیز دارند. دستگاه نوع کوماتسو از انواع دستگاه هایی است که دارای جک هیدرولیکی بوده و قدرت فوق العاده ای در پروژه های عمرانی اعمال می کند.
نقاط ضعف دستگاه شاول چیست؟
سخت است بخواهیم از دستگاه قدرتمندی چون این نوع دستگاه ایراد بگیریم و عیوب آن را بررسی کنیم. با این حال این دستگاه نیز از نقاط ضعف مبرا نیست. نقاط ضعف مهمی که می توان به دستگاه شاول نسبت داد گران قیمت بودن این دستگاه و بالا بودن هزینه های نگهداری و تعمیرات دوره ای آن است.
نتیجه گیری
دستگاه شاول یکی از دستگاه های بسیار قدرتمند در حوزه حفاری معادن می باشد که دارای سیستم هدایت و کنترل ساده ای بوده و قادر است بزرگترین سنگ های سخت معدنی را نیز جابجا نماید. این دستگاه قادر است حتی در پروژه هایی با درجه سختی بالای کار نیز به فعالیت ادامه دهد و فرآیند حفاری و انتقال بار را به راحتی انجام دهد. این دستگاه با نفوذ کردن به سینه کار، جام بیل مکانیکی را از مواد معدنی کرده و آن را از سینه کار جدا می کند.
جهت اطلاع از سرویس نگهداری ماهانه و سالانه تاور کرین تماس بگیرید.
دور زدن در محل پروژه آن هم به انضمام ثابت بودن شاسی و صرفا با نیروی محرکه دورانی می تواند فرآیند حفاری را بسیار ساده تر کند. اغلب شاول های معادن بزرگ قادراند تا حداکثر ظرفیت 100 متر مکعب را پوشش دهی کنند.